Vesijärven viehekalastuslupa-alue

seammalla kuin yhdellä vavalla kalastamiseen tarvitset Vesijärvellä virkistyskalastusluvan. Virkistyskalastuslupaa myydään vuodeksi 3-8 vavalle hinnaston mukaisesti ja lyhytaikaisemmat luvat ovat aina enintään 6 vavalle. Virkistyskalastusluvalla kalastettaessa ei voi käyttää samaan aikaan kalastonhoitomaksuun sisältyvää lupaa. Kaikki luvat ovat venekohtaisia, eli riittää että yhdellä veneessä kalastavalla on lupa. Vuosilupa on voimassa kalenterivuoden, viikkolupa viikon ja kahden vuorokauden lupa 2 vrk ostopäivästä tai kuittiin merkitystä päivämäärästä. Luvanmyynti alkaa keväällä kalatalousalueen päätettyä lupaehdoista.

Lupamaksut

Vesijärven virkistyskalastuslupien hinnat:

  • 2 vrk, enintään 6 vapaa, 25€
  • 7 vrk, enintään 6 vapaa, 40€
  • Vuosilupa, enintään 3 vapaa, 30€
  • Vuosilupa, enintään 6 vapaa, 60€
  • Vuosilupa, enintään 7 vapaa, 70€
  • Vuosilupa, enintään 8 vapaa, 80€

Luvat ovat venekohtaisia.

Lupia voi ostaa palveluista kalakortti.com ja kalapaikka.net. Lupia myy myös Lahden kaupungin info-piste Lahdessa, Camping Messilä Hollolassa ja Ravintola Majakka Vääksyssä.

Alamitat ja saaliskiintiöt

Lupaan kuuluu saaliskiintiö enintään 3 kuhaa, 3 haukea ja 3 lohikalaa vrk/lupa. Vesijärvellä on voimassa uudet käyttö- ja hoitosuunnitelman mukaiset alamitat mm. kuhan alamitta on Siikasalmen alapuolisella alueella 50 cm ja yläpuolisella alueella 45 cm. Voimassa olevat säännöt voi tarkistaa osoitteesta www.kalastusrajoitus.fi. Säädettyä vähimmäismittaa pienempi kala on välittömästi laskettava takaisin veteen elävänä tai kuolleena.

KalalajiAlamitta, cmKuvitus
Kuha45cm Siikasalmi → Vääksy
50cm Siikasalmi → Lahti
Kuha
Järvilohi, aina leikattu rasvaevä60Järvilohi, rasvaevä ympyröity
Luonnonvarainen taimen, ehjä rasvaevärauhoitettuTaimen, rasvaevä ympyröity
Istutettu taimen, leikattu rasvaevä50
Kuvat © Sakke Yrjölä

Alueen kartta

Virkistyskalastuslupa-alueeseen kuuluu oheiseen karttaan merkitty n. 10 000 ha alue.

Vesijärven viehekalastuslupa-alueen kartta